Ook razzia's in Turks onderwijs

Erdogan is goed op dreef met zijn razzia’s die de democratie moeten beschermen. Ook de onderwijssector blijft niet gevrijwaard van zijn Gülen-smetvrees. Ruim 15.000 leraren mogen wegens heel misschien wel betrokken zijn bij de staatsgreep verhuizen naar een varkensstal.

Het ruimen van de vermoedelijk besmette Turken beperkt zich niet tot de steden, ook op het platteland wordt er fanatiek geruimd. Uiteraard volgt er wel een onderzoek om achteraf de feiten aan de gewenste realiteit aan te passen.

Om de smetvrees bij de Turkse dictator democraat te bevredigen moet ook het overheidsapparaat netjes in de pas lopen, dus werd er ook 9300 man aan overheidspersoneel elders gestald. Als grote boosdoener en rechtvaardiging voor zijn razzia’s voert dictator president Erdogan Fethullah Gülen op.

Een ieder die dus niet gevraagd of ongevraagd enthousiast ‘Sieg! Heil! Erdogan’ scandeert is een Gülenist en wordt gedeporteerd naar een concentratiekamp. Inmiddels zijn er al duizenden militairen, politieagenten en leden van de rechterlijke macht geëlimineerd door het Turkse schrikbewind.

Vice-premier Numan Kurtulmus wilde nog graag even uitleggen dat de Hizmet-beweging van Gülen gelijk is aan Islamitische Staat en dat daarom alle middelen nooit erger dan de kwaal kunnen zijn. Kurtulmus wist verder nog te vertellen dat Turkije maar ternauwernood is ontsnapt aan een terugval van 76 40 tot 50 jaar in de tijd.