Murray en Raonic in finale Wimbledon

Andy Murray en Milos Raonic staan in de finale van Wimbledon. Murray had voor eigen publiek in Londen een makkelijke middag tegen Tomas Berdych, terwijl Raonic via een vijfsetter zevenvoudig kampioen Roger Federer aan de kant schoof.

Murray (ATP-2) en Berdych (ATP-9) schotelden het publiek in de eerste set in het begin diverse breaks voor, maar nadat Murray op de stand van 4-3 wederom een break plaatste kon de Schot de set binnenhengelen. In het tweede bedrijf wist Murray op de stand van 2-3 na een lange game zijn service behouden. Daarna kwam de Schot niet meer in de problemen en stoomde hij door naar de finale (6-3, 6-3 en 6-3).

Daarin staat Murray tegenover Raonic (ATP-7). De Canadees won na een 2-1 achterstand in sets alsnog van Federer (ATP-3): 6-3, 6-7(3), 4-6, 7-5 en 6-3. In de eerste set sloeg Federer op de stand van 3-3 op breakpunt tegen een dubbele fout, waarna de Zwitser de set inleverde. Een dubbele fout in de tiebreak van de tweede set kostte Raonic de set.

Daarna had Federer het voortouw en de Zwitser forceerde bij de stand van 3-3 in de derde set een break. De Zwitser was in de vierde set bij de stand van 5-5 genadig voor Raonic door drie breakpunten niet te benutten. Een game later sloeg Federer zelfs twee dubbele fouten in zijn servicegame, waarna Raonic zich in de game vocht en de vierde set zelfs kon pakken via een break. In de vijfde set pakte Raonic al snel een 4-1 voorsprong tegen de met fysieke problemen kampende Federer en gaf deze voorsprong niet meer weg.

Milos Raonic boekt verrassende overwinning op Roger Federer (Pro Shots/Action Images)
Milos Raonic boekt verrassende overwinning op Roger Federer (Pro Shots/Action Images)