Cover van L'HOMO laat Nicolette van Dam koud

Nicolette van Dam wordt niet warm of koud van de fotoreportage van L'HOMO, waarvoor BNN'ers Jan Versteegh en Tim Hofman uit de kleren gingen. Op de foto's zoenen ze innig met elkaar. "Als ik die cover zie dan denk ik: 'nou, fijn voor ze'. Ik raak er totaal niet opgewonden van. Ik denk ook niet dat vrouwen hier graag naar kijken", zei Nicolette dinsdag in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op 100% NL.

Nicolette maakt de vergelijking met Geraldine Kemper en Kim Feenstra, die voor LINDA. naakt met elkaar in bed doken. Nicolette: "Bij Geraldine en Kim Feenstra was dat anders. Mannen worden daar wel vrolijk van, andersom werkt dat gewoon niet zo voor vrouwen denk ik."

De L'HOMO werd maandag gepresenteerd in Amsterdam. "Ik denk dat wij dit meer voor de bespreekbaarheid van het onderwerp hebben gedaan dan dat we per se met onze blote kont in een blad willen staan", zei Tim. Jan zei te hopen dat de gewaagde foto's een discussie over homoseksualiteit op gang brengen: "Als mensen deze foto's zien dan vinden ze er wel wat van. Of je het nou mooi vindt of niet, of sexy of helemaal niet, of zelfs aanstootgevend; je vindt hier wel wat van. En ik hoop dat we mensen kunnen laten zien dat dit gewoon twee mannen op een foto zijn."

Cover van L'HOMO laat Nicolette van Dam koud
Cover van L'HOMO laat Nicolette van Dam koud (Foto: BuzzE)