EK: Uitslag Tsjechië - Kroatië

Tsjechië heeft een belangrijk punt op het EK weten te pakken terwijl Kroatië zich vrijwel zeker heeft geplaatst voor de volgende ronde. Een 2-2 zorgde ervoor dat beide ploegen een beetje kregen wat ze willen, maar de Kroaten zullen toch niet tevreden zijn omdat zij een 0-2 voorsprong weggaven. Het was het eerste duel waarin er meer dan drie goals gescoord werden maar toch was ook deze EK-wedstrijd niet al te positief, het duel werd opnieuw ontsierd door vuurwerk en rellen vanuit het Kroatische supportersvak, waarschijnlijk door Dinamo Zagrebfans.

In de eerste helft waren de Kroaten veel beter en dat betaalde zich uiteindelijk ook uit in een knap doelpunt van Ivan Perisic. Eerder al kreeg de ploeg een paar kleine kansjes, maar echt grote kansen waren er nauwelijks. Zelfs de mogelijkheid van Perisic was niet gemakkelijk. Toch had je het gevoel dat de Kroaten weinig moeite zouden moeten hebben met de Tsjechen.

In de tweede helft werd het zelfs 0-2 door een knappe goal van Ivan Rakitic, na zwak verdedigen van de Tsjechen. De Tsjechen vielen an in die tweede helft aan en uiteindelijk leidde dat ook tot een knappe 1-2 van invaller Skoda. Het werd erger voor de ploegen. In eerste instantie door een vuurwerkincident. Kroatische supporters gooiden vuurwerk op het veld, waarna de spelers het probeerden te sussen. Dit ging echter niet zo goed, Perisic werd bijna geraakt door een stuk vuurwerk, evenals een steward. Uiteindelijk kon de wedstrijd toch vervolgd worden zonder dat hij echt stilgelegd moest worden.

De Kroaten waren echter een beetje de weg kwijt en het ging dan ook alsnog mis. Vida maakte hands in het strafschopgebied en dit zorgde voor een penalty. Tomas Necid benutte deze strafschop feiloos en zo werd het 2-2. Hierna kregen de Tsjechen eigenlijk nog de beste kansen. Het was treurig voor het veel betere Kroatië, maar ze zijn waarschijnlijk wel door naar de volgende ronde met dit resultaat. Desalniettemin moeten ze bang zijn voor een wedstrijd tegen Italië in de achtste finales.

Mario Mandzukic en Vedran Corluka kijken bij het vuurwerk. (PRO SHOTS/Action Images)