EK Vandaag - Vrijdag 10 juni

De voetballiefhebber heeft er al even op zitten wachten, de Nederland-fan iets minder, maar het is zover. Vandaag gaat dan toch echt het EK 2016 van start, in Frankrijk. Het gastland zal vandaag tegen Roemenië aftrappen.

Programma

Tijd Groep Thuis Uit Plaats
21.00 A Frankrijk Roemenië Saint-Denis

Frankrijk - Roemenië

Maar 1 wedstrijd vandaag om er een beetje in te komen. Als we de wereldranglijst mogen geloven een spannende wedstrijd tussen de nummer 17 en 22 van de wereld, maar wij weten wel beter. Frankrijk is een van de favorieten voor de eindoverwinning en heeft geen kind aan dit Roemeense elftal. Zelfs al is Frankrijk kapot van alle blessures, met toppers als Paul Pogba en Antoine Griezmann moet je dit voor eigen publiek toch kunnen klaren. Interessant wordt hoe Frankrijk precies alle personele problemen in de verdediging zal gaan opvangen, er zijn wel wat keuzes te maken.

Ondanks alle lovende woorden voor de Fransen mag er niet gezegd worden dat er een gunstige historie tegen de Roemenen is. De laatste vijf wedstrijden werden niet verloren en in Frankrijk verloren ze nog nooit van Roemenië, maar er werden van de laatste vijf er ook vier gelijkgespeeld en allemaal gingen ze ergens om. Het is dus nog niet zo simpel. Het lijkt er wel op dat voor een herhaling hiervan Roemenië op zijn best zal moeten zijn.

Wedstrijd van toen

De laatste keer dat een EK werd afgetrapt op 10 juni was nota bene toen het toernooi in ons eigen land was. Het was echter in België waar de aftrap werd genomen, de Rode Duivels behaalden hun (op dit moment) meest recente EK-overwinning in het Koning Boudewijnstadion. Een late goal in de eerste helft van Bart Goor en een vroege goal van Emile Mpenza in de tweede helft was de tegenstanders uit Zweden uiteindelijk te machtig. Uiteindelijk zouden beide landen uitgeschakeld worden in de eerste ronde.