14-jarige doet mee aan NK paaldansen

Zondag 29 mei vindt het Nederlands Kampioenschap Paaldansen plaats in Den Bosch. De 14-jarige Selena Smit uit Alkmaar is ook van de partij. Vanwege haar leeftijd wordt ze vaak voor slet uitgemaakt, terwijl het volgens haar net als voetbal gewoon een sport is.

Selena: “Ik heb wel opmerkingen gekregen over het paaldansen. Ze denken dan meteen dat ik een sletje ben. Maar als ze het zelf proberen, zien ze dat het echt een sport is . Je moet er keihard voor trainen en veel voor oefenen. Je moet een conditie hebben en je moet sterk en lenig zijn. Eigenlijk is het als voetbal: gewoon een sport.” De reden dat paaldansers zo weinig kleding dragen is omdat je met een trui en een legging wegglijdt op de paal. De huid is essentieel om te kunnen blijven hangen in de paal.

De 14-jarige deerne denkt een goede kans te maken op het NK. “Mijn ouders zijn heel trots. We hebben ook een paal in onze woonkamer, zodat ik veel kan oefenen. Eerst vonden ze dat het in de weg stond, maar nu is iedereen er aan gewend. Iedereen komt kijken zondag en dat is echt heel leuk!


14-jarige doet mee aan NK paaldansen