Ouder echtpaar mogelijk omgekomen door brand

Bij een zeer grote brand in een rijtjeshuis aan de Gruttostraat in Hellevoetsluis is vermoedelijk een ouder echtpaar omgekomen. Mogelijk waren de twee bewoners binnen toen het vuur in de nacht van donderdag op vrijdag om zich heen greep. De politie vreest voor hun lot. Omdat de brand zoveel schade heeft aangericht, is het voor de brandweer niet veilig om de woning te betreden.

Het AD meldt dat buren hulpgeroep uit het brandende huis hebben gehoord, maar dat konden de hulpdiensten niet bevestigen. Bij daglicht gaat het onderzoek van de brandweer en politie verder. Daar is ook de Forensische Opsporing van de politie bij aanwezig. De politie sluit brandstichting niet uit.

De brand die rond 01.30 uur uitbrak, heeft de woning grotendeels in de as gelegd. Door de enorme vlammenzee kon de brandweer het huis niet van binnenuit blussen. Het vuur in de hoekwoning werd daarom van buitenaf aan alle kanten bestreden. De brandweer kon voorkomen dat het vuur naar omliggende woningen oversloeg. Een gasleiding werd door de heftige brand geraakt. Daardoor woedde er nog een kleine gasbrand in de woning, die rond 04.00 uur uit was. Netbeheerder Stedin sloot de gastoevoer af waarna het vuur volledig kon doven.

Vier naastgelegen woningen zijn ontruimd. De bewoners worden door buren en kennissen opgevangen. Het is niet bekend wanneer zij weer terug naar huis kunnen. In de omliggende woningen doet de brandweer onderzoek naar de aanwezigheid van koolmonoxide. Een woordvoerder van de veiligheidsregio laat daarnaast weten dat er bij de brand geen asbest is vrijgekomen.

Ouder echtpaar mogelijk omgekomen door brand
Ouder echtpaar mogelijk omgekomen door brand (Foto: ANP)