Bayern nog geen kampioen ondanks zege, Dortmund wint van Stuttgart

Bayern München moet het titelfeest nog even uitstellen. Zelf won de club met 0-2 van Hertha BSC, maar omdat Borussia Dortmund niet verloor, kan er pas volgende week gefeest worden.

Bayern moest het in het mogelijke titelduel nog stellen zonder Arjen Robben. Der Rekordmeister had het lang lastig tegen Hertha BSC, dat nog strijdt om een Champions League-ticket. De ploeg van Pep Guardiola kwam er in de eerste helft niet doorheen.

Sterker nog: het waren de hoofdstedelingen die het vaakst op doel schoten: zeven keer. Toch was het Bayern dat op voorsprong kwam. Al kwam daar wel de nodige mazzel bij kijken. Arturo Vidal, de man in vorm, zag zijn schot van richting veranderd worden en in het doel belanden: 0-1.

Bij die ene goal bleef het niet. Douglas Costa zorgde tien minuten voor tijd namelijk voor de 0-2 met een schitterend schot van afstand. Volgende week kan Bayern, thuis tegen Borussia Mönchengladbach het kampioenschap veilig stellen. Eerst wacht woensdag het Champions League-treffen met Atlético Madrid.Douglas Costa schopte de 0-2 binnen. (PRO SHOTS/Witters)
Douglas Costa schopte de 0-2 binnen. (PRO SHOTS/Witters)


Borussia Dortmund heeft VfB Stuttgart nog iets verder in de verdrukking geduwd. In Stuttgart werd het 0-3. Stuttgart had tegen de nummer twee van de Bundesliga geen enkele kans om zich uit degrdatiezorgen te spelen. Al bij rust stond het 0-2.

Shinji Kagawa zette Borussia Dortmund halverwege de eerste helft op voorsprong. Christian Pulisic zorgde op slag van rust voor de 0-2. De nummer vijftien van de Bundesliga zag de schade na rust verder toenemen: Henrik Mkhitaryan maakte Dortmunds derde. Door de zege van Dortmund kon Bayern Munchen nog geen kampioenschap vieren. De ploeg won wel van Hertha BSC: 0-2, maar moet nog een week wachten.