WK Kwalificatie: Terugkerende Suárez helpt Uruguay aan punt tegen Brazilië

Luis Suárez keerde afgelopen nacht terug bij Uruguay en was direct trefzeker in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Brazilië (2-2).Brazilië kende thuis een droomstart nadat Douglas Costa zijn land al na één minuut spelen op voorsprong had gezet.

Renato Augusto verdubbelde na 26 minuten de voorsprong maar Edinson Cavani deed na ruim een half uur spelen wat terug voor Uruguay. Drie minuten na rust scoorde Suárez de 2-2. De aanvaller van FC Barcelona speelde voor het eerst weer voor zijn land na het WK van 2014. Hij werd negen internationale wedstrijden geschorst nadat hij Italië-verdediger Giorgio Chiellini had gebeten.

"Het eerste doelpunt verraste ons na een minuut, want het veranderde de aanpak vanaf het begin", vertelde Suárez tegen de aanwezige media. "Maar zoals altijd toonde dit team karakter. Het was emotioneel toen ik scoorde vanwege de steun van mijn familie omdat ik zoveel geleden heb."

Samenvatting Brazilië - Uruguay. (Bron: YouTube)