Burgemeester Londen kondigt nieuw game-evenement aan via Minecraft

De burgemeester van Londen, Boris Johnson, heeft via een in-game Minecraft-persconferentie (ja, echt waar) een nieuw game-evenement aangekondigd genaamd Games London. Met de promotie van games en ontwikkeling moet het evenement Londen als 'gamestad' op de kaart zetten.

Games London is een creatie van Film London in samenwerking met UKIE (United Kingdom Interactive Entertainment). Het gamefestival zal jaarlijks in april plaatsvinden in de hoofdstad en fungeert als 'parapluevenement' voor andere, reeds bestaande shows. Zo zullen de BAFTA Game Awards en EGX Rezzed voortaan onderdeel zijn van de nieuwe game-festiviteit.

Een digitale Boris Johnson kondigde met zijn Minecraft-alter ego aan dat er 1,2 miljoen pond wordt geïnvesteerd in het nieuwe evenement. "Londen is al een sterspeler als het gaat om games en interactief vermaak, maar de internationale concurrentie is fel. Het is zaak dat we kunnen wedijveren met onze globale gamerivalen. Met Games London geven we een enorme boost aan een steeds belangrijker wordende sector in onze economie. een sector die de (reputatie van de) hoofdstad op de kaart zet op gebied van creativiteit en innovatie.", aldus een blokkerige Johnson.

Minecraft-equivalent van Londens burgemeester Boris Johnson
Minecraft-equivalent van Londens burgemeester Boris Johnson