Haase en De Bakker in actie op dag één Australian Open

Komende nacht om 01.00 uur Nederlandse tijd gaat de Australian Open van start, de eerste Grand Slam van het nieuwe jaar. Gelijk op dag 1, of nacht 1 voor ons, komen de twee als eerste geplaatste spelers in het enkelspel in actie. Serena Williams neemt het in de tweede partij op de Rod Laver Arena op tegen Camila Giorgi uit Italië, terwijl Novak Djokovic in de wedstrijd daarna tegenover de Zuid-Koreaan Chung Hyeon staat. In de avondsessie speelt Roger Federer in hetzelfde stadion in de eerste ronde tegen de Georgiër Nikoloz Basilashvili.

De als zesde geplaatste Tsjech Tomas Berdych neemt het 's ochtends lokale tijd in de Margaret Court Arena op tegen de Indiër Yuki Bhambri. Op diezelfde baan staat Jo-Wilfried Tsonga (9) 's avonds in een op papier mooie partij tegen de Cyprioot Marcos Baghdatis. In het derde grote stadion, de Hisense Arena, opent de als zevende geplaatste Kei Nishikori het bal tegen Philipp Kohlschreiber uit Duitsland. 

Bij de vrouwen speelt Agnieszka Radwanska (4) 's middags tegen de Amerikaanse Christina McHale, terwijl Maria Sharapova (5) het 's avonds opneemt tegen Nao Hibino uit Japan. Petra Kvitova (6) speelt in de allereerste partij in de grote Rod Laver Arena tegen de Thaise Luksika Kumkhum. De laatste top-10-speelster tot slot is de Spaanse Carla Suarez-Navarro, die 's ochtends begint tegen de Zwitserse qualifier Viktorija Golubic. 

Op dag één komen gelijk twee Nederlanders in actie. Thiemo de Bakker begint zijn toernooi tegen de Kroaat Marin Cilic, die als twaalfde geplaatst is en voor De Bakker normaal gesproken dus een te groot obstakel zal vormen. Robin Haase begint tegen de Bosniër Mirza Basic, de nummer 137 van de wereldranglijst waarop Haase zelf 64e staat. Dat moet zeker te doen zijn voor de Nederlander, maar bij winst wacht dan zeer waarschijnlijk wel al gelijk Berdych. 

Haase begint om 01.00 uur in de eerste partij op baan 19, De Bakker komt in de tweede partij op baan 3 in actie. Zijn partij zal in de loop van de nacht wel te zien zijn op Eurosport of via de Eurosport Player (of natuurlijk via een livestream ergens anders), maar de wedstrijd van Haase zal mogelijk alleen via de live score te volgen zijn.