Slachtoffer 'Keulen' bedreigd om tv-optreden

Het slachtoffer worden van een aanranding, daar niet erg blij mee zijn en vervolgens worden weggezet als racist? In Duitsland kan dat. Het overkwam de 26-jarige Selina uit Koblenz.

Een interview met de Duitse tv-zender SRW is Selina duur komen te staan. Nadat een lolbroek wat knip- en plakwerk met het interview had gedaan en het op het grote boze net had gedumpt, voelt de dame zich enorm bedreigd. In het videoprutswerkje wordt haar volledige naam gemeld en wordt een beeld geschetst dat in schril contrast staat met wat er daadwerkelijk gebeurd is. Het gevolg hiervan is dat Selina nu het lijdend voorwerp is van bedreigingen en scheldpartijen.

Zelfs op haar werk is ze niet veilig. Ze heeft ook daar al een aantal telefoontjes gehad die behoorlijk bedreigend waren. De -inmiddels verwijderde- video kwam zelfs terecht bij een salafistische haatbaard , Pierre Vogel, iemand die je met een gerust hart kan omschrijven als een nazistische islamradicaal. Deze voormalige bokser verspreidde de video onder zijn misogyne aanhangers, met de mededeling dat deze vrouw haar verhaal heeft verdraaid om de islam in een kwaad daglicht te stellen.

Toen Selina de maker van de video duidelijk maakte dat ze aangifte ging doen, werd de video meteen verwijderd.

Niet dat dit veel uitmaakte, het kwaad was immers al geschied. Wat vooral een aantal mensen stoort is dat Selina zou hebben gesuggereerd dat haar aanranders moslims waren. Iets dat waarschijnlijk wel klopt, maar dat je blijkbaar niet hardop mag uitspreken. Het minste dat het haar heeft opgeleverd is dat zij nu wordt gezien als extreemrechts en een racist. Los daarvan heeft het ook grote gevolgen voor haar privéleven. Ze durft nauwelijks nog de straat op te gaan en wanneer er iemand voor de deur staat, is ze doodsbenauwd dat het wellicht iemand is die haar iets wil aandoen.

Ze laat zich echter niet het zwijgen opleggen. Spijt van het interview heeft ze niet: 'ik laat mij er niet door klein krijgen'.