GTX 970 meest populaire GPU onder Steamgebruikers

Vrijwel iedere pc-gamer gebruikt Steam, en de kans is groot dat als je inlogt je wel eens een berichtje hebt gekregen waarbij werd gevraagd of je de steam hardware survey wilde invullen. En dit geeft een interessante kijk in wat gamers gebruiken om hun games op te spelen. Zo blijkt dat de nvidia geforce GTX 970 de meest populaire kaart onder steam-gebruikers is.

De GTX 970 is tegenwoordig standaard voor iedereen die een beetje op hoge settings wil gamen op zijn pc, en ook Steamgebruikers schijnen dit te weten: 4,89 procent van de gamers heeft de grafische kaart in zijn kast zitten. Tweede plaats wordt ingevuld door Intel HD graphics 4000, de geïntegreerde grafische kaart van intel die vrijwel in iedere computer zit zonder aparte grafische kaart. Qua merk hebben de meeste gamers ook een kaart van nvidia in huis: ruim 54 procent heeft een kaart van nvidia tegenover 26 procent van voornaamste concurrent AMD.

Verder hebben de meeste gamers 8 GB aan RAM in hun computer zitten, loopt hun processor tussen de 2,3 en de 2,69 Ghz en gebruikt bijna 35 procent Windows 7 als besturingssysteem. Wat resolutie betreft blijft 1920 x 1080 het meest in trek met ruim 35 procent, tegenover 1,2 procent die de overstap hebben gemaakt naar 2560 x 1440. Slechts een minimale 0,7 procent speelt zijn games in 4K.

Het volledige rapport is hier te lezen.

Geforce 970
GTX 970 meest populaire GPU onder Steam-gebruikers