Ziyech is aanvoerdersband kwijt

Een zuur begin van het nieuwe jaar voor Hakim Ziyech van FC Twente. Door zijn negatieve uitlatingen in de Volkskrant heeft de middenvelder van de Tukkers zijn aanvoerdersband in moeten leveren. Technisch manager Ted van Leeuwen is van mening dat de uitspraken van de speler niet door de beugel kunnen.

"Ik heb besloten om Hakim het aanvoerderschap van FC Twente te ontnemen naar aanleiding van het interview dat hij zaterdag in De Volkskrant heeft gegeven. Met zijn kritiek op alles en iedereen binnen FC Twente is hij een stap te ver gegaan. Laat dit een signaal zijn", liet Van Leeuwen op de officiële website van FC Twente weten.

In het bewuste interview liet Ziyech onder meer weten hoe hij dacht over het ontslag van Alfred Schreuder. "Alfred is een vakman. Er is nog veel meer aan de hand bij Twente dan naar buiten is gekomen. Zelfs Guardiola of Mourinho had dit niet meer aan de praat gekregen. Volslagen belachelijk dat hij is ontslagen."

Inmiddels is Felipe Gutiérrez aanwezen als captain van de Tukkers. Bij zijn absentie zal de band worden overgenomen door Kamohelo Mokotjo, Nick Marsman, Bruno Uvini en Robbert Schilder.

Van Leeuwen besloot met de woorden: "Als groep moeten we een geheel vormen, met maar één doel en dat is degradatie ontlopen. Daarvoor is een positieve bijdrage van iedereen gewenst. De aanzet van de herstart is deze week begonnen op het trainingskamp, waarbij iedereen er van doordrongen moet zijn dat we alleen maar als team succes kunnen bereiken."