Hiddink boekt eerste zege met Chelsea

Guus Hiddink heeft zijn eerste winst te pakken met Chelsea. De derbyconfrontatie met Crystal Palace eindigde in 0-3 en was te danken aan effectief voetbal. Het eerste bedrijf werd gedomineerd door Palace, maar door een moment van onoplettendheid werd de thuisploeg te kijk gezet. Terwijl Frazier Campell voorin kansen onbenut liet, kon Chelsea al counterend gevaarlijk wél worden.

Cesc Fabregas kon met een diepe bal Diego Costa bereiken, die vervolgens met een mooie beweging zijn bewaker Damien Delaney kon afschudden. De international van Spanje behield vervolgens het overzicht en bracht Oscar in stelling brengen: 0-1. Een voorsprong voor de manschappen van Hiddink.

Opzoek naar de gelijkmaker moesten de gastheren ruimte toe staan. De maker van de eerste goal, Oscar, kreeg in de 60e minuut teveel ruimte, waarna hij Willian de mogelijkheid bood om voor de beslissende goal te zorgen: 0-2. Toen Diego Costa een paar minute later ook nog eens de 0-3 op het scorebord schoot, was het verzet van de Londense stadsgenoot gebroken.