Sevilla te sterk voor Real Madrid, Barcelona na rust langs Villarreal

Real Madrid heeft zich laten verrassen door Sevilla. Het elftal van Rafael Benitez ging met 3-2 onderuit en leed zijn eerste nederlaag van het seizoen.

Real Madrid wist dat het zondagavond moest winnen van Sevilla om de koppositie van de Primera División te heroveren van FC Barcelona. Zonder Karim Benzema, maar met Gareth Bale in de basis begon de ploeg van Rafael Benitez goed aan het duel in Sevilla. De Madrilenen grepen het initiatief en gingen vanaf de eerste minuut op zoek naar de openingstreffer.

Hierdoor werd Sevilla ver teruggedrongen op hun eigen helft en had de ploeg het moeilijk tegen het felle Real Madrid. De bezoekers kregen in de beginfase van de wedstrijd via Cristiano Ronaldo en Bale de mogelijkheid om de score te openen, maar goed verdedigend werk van Sevilla voorkwam een vroege treffer.

Toch keek de ploeg na iets meer dan twintig minuten spelen tegen een achterstand aan. Op prachtige wijze kwam Real Madrid op 0-1. Een corner belandde iets achter Sergio Ramos, waardoor hij niet kon koppen. De verdediger besloot het te proberen met een omhaal en zag zijn inzet laag in de verre hoek verdwijnen. Ramos blesseerde zichzelf echter bij de landing, waardoor hij moest worden vervangen door Raphael Varane.

Na de openingstreffer nam Sevilla het initiatief over. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar ook de mogelijkheden voor. Uiteindelijk was het Ciro Immobile die tien minuten voor rust het net wist te vinden voor Sevilla. De aanvaller kreeg met wat geluk de bal voor zijn voeten, nadat Kiko Casilla bij een corner misgreep. Uit een moeilijke hoek wist Immobile de gelijkmaker te scoren.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd en kregen beide ploegen mogelijkheden om op voorsprong te komen. Na een uur spelen was het Sevilla dat na een prachtige aanval de 2-1 op het scorebord schoot. Yevhen Konoplyanka bracht de bal laag voor na een fraaie combinatie met Immobile. Voor het doel stond Ever Banega op de juiste plek, waarna hij gemakkelijk van dichtbij kon binnen tikken.

Sevilla bleef ook na de 2-1 aanzetten en werd het aanvallende spel een kwartier voor tijd beloond met een doelpunt van invaller Fernando Llorente. De aanvaller kwam bij de eerste paal goed voor zijn man, waarna hij de perfecte voorzet van Mariano Ferreira hard achter Casilla kopte. De 3-1 was volledig terecht. Real Madrid kwam nadat Sevilla op voorsprong was gekomen niet verder dan een paar afstandsschoten van Bale en Luka Modric.

Na het doelpunt van Llorente leek Real Madrid niet meer te geloven in een overwinning. Toch kon de ploeg van Benitez in de laatste minuut van de blessuretijd nog iets terug doen via Rodríguez. De aanvallende middenvelder kreeg ruimte om op de rand van het strafschopgebied uit te halen en schoof de bal in de hoek.

FC Barcelona heeft in eigen huis geen fout gemaakt tegen Villarreal. De Catalanen met 3-0 wonnen door doelpunten van Luis Suárez en Neymar.

Barcelona speelt nog altijd zonder sterspeler Lionel Messi, wiens knieblessure hem nu al acht weken aan de kant houdt. Maar in de tussentijd hebben Luis Suárez en Neymar de hoofdrollen van de Argentijn overgenomen, want met de wedstrijd tegen Villarreal opgeteld scoorden de aanvallers tezamen al zestien keer in Messi's afwezigheid.

Villarreal hield in de eerste helft echter prima stand in Camp Nou, want beide ploegen gingen rusten met een 0-0 tussenstand. Aanvoerder Andrès Iniesta kreeg een goede mogelijkheid, maar zijn inzet ging voorlangs. Na de pauze stelde Barça wel orde op zaken en was het Neymar die de score opende. Na een fout van Bruno Soriano kon Sergio Busquets overnemen en stuurde hij de Braziliaan weg. In de verre hoek drukte Neymar vervolgens zakelijk af.

Twintig minuten voor tijd kreeg Suárez de kans om de score te verdubbelen vanaf de strafschopstip en de Uruguayaan maakte geen fout. Een onhandige overtreding van Jaume Costa op Munir El Haddadi ging hieraan vooraf.

Het slotakkoord was vervolgens weer voor Neymar die met een sensationeel doelpunt de 3-0 verzorgde. Eerst wipte hij de bal schitterend over zijn eigen hoofd en tegenstander Costa waarna hij een pirouette deed en doelman Areola kansloos liet met een volley. Barcelona blijft door de zege koploper in de Primera División.