Uitslag Heracles Almelo - Willem II

Heracles Almelo heeft vrijdag al weer de achtste zege van het seizoen geboekt. Het moeizaam presterende Willem II was niet opgewassen tegen de Tukkers: 2-1. De ploeg van trainer John Stegeman is daardoor na elf duels de fiere nummer drie van de ranglijst.

De Tilburgers waren niet eens minder dan Heracles, dat zeker niet zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde. De thuisploeg was voor het doel echter koelbloedig, terwijl Willem II vaak niet eens tot een geslaagde voorzet kwam. De boomlange spits Adam Nemec werd bijvoorbeeld voor rust slechts één keer door de lucht bereikt. De Slowaak kopte toen echter te zwak in.

Op dat moment had Heracles er al twee in liggen. De openingstreffer viel al na twee minuten, toen Thomas Bruns een vrije trap razendsnel nam en Jaroslav Navratil daarmee één op één zette met doelman Kostas Lamprou. De Tsjech passeerde de Griek vervolgens in de korte hoek. Bij de 2-0, na krap een half uur spelen, zat Lamprou helemaal mis. De kleine doelman was de bal bij een hoekschop volledig uit het oog verloren, waardoor verdediger Ramon Zomer met het hoofd eenvoudig de verre hoek kon vinden.

Kansloos

Na rust kwamen de Tilburgers nog aardig opzetten. Dat leidde in de 56e minuut tot de aansluitingstreffer. Erik Falkenburg liet doelman Bram Castro met een kopbal kansloos. Echt grote kansen op de gelijkmaker kreeg Willem II echter niet. Het was aan de overkant juist Heracles dat op 3-1 had moeten komen. De net ingevallen Brahim Darri liet na een uur met zijn eerste balcontact echter na om Lamprou voor de derde keer te passeren.

In het slot gingen beide ploegen nog wel op jacht naar een treffer, maar die bleef in beide gevallen uit. Daardoor blijft Willem II na elf duels nog altijd op maar één overwinning staan.