Vader ook verdacht van poging moord dochter

Justitie verdenkt de van moord verdachte vader van het dode vierjarige jongetje Tygo ook van poging tot moord op zijn zesjarige dochtertje. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag laten weten.

Het jongetje werd vorige week dinsdag dood gevonden in een woning aan het Frida Katz-erf in Dordrecht door de vriendin van de vader. Zij was niet de moeder van de kinderen. Het zesjarige meisje was volgens de politie ongedeerd.

De vader Remko V. (34) was nergens meer te bekennen. De politie wist hem woensdagmiddag aan te houden toen hij met zijn auto op de N3 ter hoogte van Papendrecht reed.

Dramatisch
V. is maandag voorgeleid en blijft nog zeker twee weken langer vastzitten.

De dood van het jongetje is hard aangekomen in Heinenoord, waar hij vandaan kwam. "Evenals veel buurt- en dorpsgenoten ben ik diep geschokt door dit voorval. Het is een dramatische gebeurtenis", liet burgemeester André Borgdorff weten.

Het gezin was bekend bij de jeugdhulpverlening. Bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling was zeker een melding binnengekomen over problemen bij het gezin waaruit de kinderen kwamen.

Vader ook verdacht van poging moord dochter
Vader ook verdacht van poging moord dochter (Foto: ANP)