Uitslag Roda JC - Excelsior

Roda JC is dit seizoen niet langer ongeslagen op eigen veld. De Limburgse ploeg ging zaterdagavond verrassend onderuit tegen het bescheiden Excelsior: 1-2. De winnende treffer kwam op naam van Jeff Stans, die in de 67e minuut op schitterende manier uit een vrije trap raak schoot. Hij miste daarna nog wel ruimschoots een strafschop, maar die pijnlijke misser kwam de Rotterdamse ploeg niet duur te staan.

Roda JC verzuimde in de eerste helft Excelsior op ruime achterstand te zetten. De bij vlagen soepel combinerende thuisploeg had een groot overwicht, maar met name Richmond Boakye was in de afronding niet scherp genoeg.

De twee treffers voor de rust vielen uit een hoekschop. In beide gevallen ging de doelman niet vrijuit. In de 13e minuut ging er bij een Limburgse corner van alles mis. Eerst kreeg de meeverdedigende aanvaller Tom van Weert de bal verkeerd op zijn hoofd. Daarna greep de Belgische keeper Tom Muyters niet goed in. Tomi Juric profiteerde simpel, 1-0.

Vier minuten voor de rust twijfelde doelman Benjamin van Leer van Roda JC bij een Rotterdamse hoekschop. Hij besloot de voorzet niet te onderscheppen, waardoor verdediger Sander Fischer raak kon koppen, 1-1. Het was de enige kans voor Excelsior in de eerste helft.

Offensief

De thuisploeg ontwikkelde ook in de tweede helft een flink offensief. Excelsior kwam echter na ruim een uur onverwacht op voorsprong door een voortreffelijke vrije trap van Stans (1-2). Invaller Nigel Hasselbaink kreeg bij het juichen vanuit het publiek een beker bier in zijn gezicht waarna hij even onderuit ging.

Na een overtreding van Tom Van Hyfte op Brandley Kuwas mocht Stans in de 83e minuut van elf meter aanleggen. De man van de wedstrijd schoot na een aarzeling in de aanloop hopeloos mis. Het wanhopige Roda JC ontsnapte ook in de extra tijd aan een grote nederlaag: 1-2.