Grasduinen in de spullen van Frans Molenaar

Bewonderaars van de begin dit jaar overleden couturier Frans Molenaar kunnen zaterdag en zondag grasduinen in zijn bezittingen. Zijn huis aan de Oranje Nassaulaan in Amsterdam is dit weekeinde toegankelijk voor het publiek voor een veiling van ruim vijfhonderd kunstwerken en persoonlijke eigendommen van de bekende mode-ontwerper.

De online-veiling vindt plaats op maandag en dinsdag, maar daarvoor vinden de kijkdagen plaats. Belangstellenden kunnen bieden op onderdelen van zijn omvangrijke kunstverzameling, die onder meer bestaat uit schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, boeken, design, modefoto's en tuinbeelden. Maar ook zijn bed, zijn in zwart gespoten hometrainer en zijn tafelzilver zijn te koop.

Tijdens de kijkdagen kunnen mensen ook zien hoe Frans Molenaar woonde. Zo kunnen ze de 'gouden kamer' bekijken. In deze huiskamer dompelde hij bijna alles in een goudbad wat nog niet goud was, zoals de kroonluchter, het servies en de schemerlampen. In het huis hangen minstens honderd portretten van de couturier.

Grasduinen in de spullen van Frans Molenaar
Grasduinen in de spullen van Frans Molenaar (Foto: ANP)