GTA Online krijgt volgende week Freemode Events

De freeroam-modus van GTA Online krijgt een forse opfrisbeurt. Een reeks aan nieuwe activiteiten en events zullen worden toegevoegd in de modus, waarbij geen sprake zal zijn van wachtschermen of lobby's.

Freemode is in feite de 'gewone' GTA Online-modus wanneer je niet aan activiteiten deelneemt. Freemode Events zorgen ervoor dat er wat meer kleur en levendigheid wordt toegevoegd aan deze modus, met als interessant detail dat je naadloos kunt inspringen in de nieuwe events, zonder laadtijden of lobby's. Nieuwe objectives zijn onder andere King of the Castle, waar je vanaf hoger gelegen grond een bepaald gebied moet vasthouden en tegenstanders moet afweren. Moving Target is een andere activiteit waarin voertuiggevechten centraal staan. Ook is er ruimte voor wat onorthodoxere modi, zoals Penned In, waarin je wordt opgesloten binnen een steeds kleiner wordende bubbel. Ook is er nog Hunt the Beast, een modus waarin een speler transformeert tot weerwolf en zo lang mogelijk moet overleven terwijl andere spelers jacht op hem of haar maken.

Als je geen zin hebt in nieuwe ongein kun je ervoor kiezen welke events je wel of niet getriggered wilt zien worden. Er zitten ook nog twee nieuwe Adversary-modi in de update. Hunting Pack is een modus waarin één team in een voertuig moet vluchten dat explodeert wanneer er te langzaam in gereden wordt, terwijl een ander team hen achtervolgt. Cross the Line zet twee teams tegen elkaar op in een gebied met een neutrale zone in het midden. Degene die het gebied van het andere team succesvol infiltreert, wint.

Tenslotte komt met de update ook de Rockstar Editor naar Xbox One en PlayStation 4. Deze brengt tevens nieuwe features, zoals een nieuwe sound effects library, die ook aan de pc-versie worden toegevoegd. 

De update komt op 15 september uit voor alle platforms.