Automobilisten op de rem tijdens noodweer

Automobilisten die zondagavond na 22.00 uur op de weg waren op wegen die liggen in een lijn van Zeeland via de Betuwe naar Arnhem hadden last van noodweer. Sommige automobilisten werden verrast door hagelstenen tot 4 centimeter, waardoor het verkeer gedwongen werd te stoppen. Dat meldde de VerkeersInformatieDienst (VID).

Bij Zaltbommel trok een zware bui met hagel over de A2. Daardoor stopten veel mensen op de vluchtstrook of reden ze met 20 tot 30 kilometer per uur met alarmlichten aan, aldus de VID. Deze bui trekt nu over de A50, waardoor het verkeer rondom knooppunt Valburg tot stoppen wordt gedwongen. De verkeersdienst waarschuwt dat het de rest van de avond en nacht oppassen blijft. "Vooral aquaplaning, wateroverlast en hagel zorgen voor gevaar."

Weerplaza heeft meldingen van (auto)schade vanuit Oss, Zaltbommel en andere plaatsen in het noorden van Noord-Brabant en de Betuwe gekregen, zo liet het weerbureau weten.

Weerplaza zegt dat de buien zich eerst oostwaarts verplaatsen maar zich later in de nacht ook zullen uitbreiden naar het noorden. Een groot deel van het land kan daardoor te maken krijgen met zware buien. Mogelijk bevinden de buien zich ook tijdens de ochtendspits nog boven delen van het land, waarschuwt het weerbureau.

Automobilisten op de rem tijdens noodweer
Automobilisten op de rem tijdens noodweer (Foto: ANP)