Anderlecht profiteert van misstap Oostende, Club Brugge vernedert Standard Luik

Anderlecht heeft in de Belgische competitie geprofiteerd van de misstap van Oostende. De topclub uit Brussel won zondag met 3-0 bij Westerlo en nam daardoor de eerste plek over van Oostende, dat een dag eerder in het eigen Albertparkstadion had verloren van Zulte Waregem (0-2). Beide ploegen staan daardoor na zes wedstrijden op dertien punten, op basis van een iets beter doelsaldo gaat Anderlecht aan kop.

In Het Kuipje van Westerlo beleefde 'Paars-Wit' een makkelijke avond. Stefano Okaka zette de ploeg van trainer Besnik Hasi al vroeg op voorsprong en in de tweede helft liep Anderlecht verder uit, door doelpunten van Youri Tielemans en Dennis Praet. Bram Nuytinck mocht in de slotfase als invaller nog even meedoen.

Oostende moest buigen voor Zulte Waregem door twee treffers van Christophe Lepoint. Titelverdediger AA Gent, zevende op de ranglijst, kwam niet verder dan 2-2 tegen KV Mechelen. Club Brugge vernederde Standard Luik met 7-1, vooral dankzij Abdoulay Diaby die vier keer scoorde. Ruud Vormer nam de tweede treffer van 'Club' voor zijn rekening.

Club Brugge heeft Standard Luik zondag in de Belgische competitie vernederd. De ploeg van trainer Michel Preud'homme, die in de play-offs van de Champions League diep moest buigen voor Manchester United, zegevierde in het eigen Jan Breydelstadion met liefst 7-1. Abdoulay Diaby scoorde liefst vier keer, Ruud Vormer nam de tweede treffer van de thuisclub voor zijn rekening.

Vormer leidde daarmee een bijzonder productieve fase van de wedstrijd in. Drie minuten na zijn treffer bracht Ivan Santini de bezoekers uit Luik terug in de wedstrijd, maar via Obbi Oulare en Diaby liep Club Brugge in amper 120 seconden weer uit naar 4-1. In de tweede helft voerden Claudemir en Diaby met zijn derde en vierde treffer de score verder op.