FC Twente ontslaat Alfred Schreuder

FC Twente heeft trainer Alfred Schreuder de laan uitgestuurd. Het bestuur van de club uit Enschede ziet onvoldoende perspectief om met de oefenmeester de negatieve spiraal te doorbreken. Assistent- trainer René Hake neemt voorlopig zijn taken over.

Schreuder was bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer bij FC Twente, daarvoor was hij bij de Tukkers assistent. Afgelopen jaar had Twente na de successen een lastig jaar doordat grote financiële problemen boven kwamen drijven en ook sportief gezien was het lastig. Schreuder lag onder vuur van de supporters en meer dan een tiende plaats op de ranglijst zat er niet in. Het bestuur hield vertrouwen in de oefenmeester, maar nu de Tukkers na vier duels met één punt voorlaatste staan is Schreuder toch ontslagen.

Twente-voorzitter Aldo van der Laan: "Het bestuur van FC Twente ziet onvoldoende perspectief voor verdere samenwerking met Alfred Schreuder. Het is duidelijk dat de teleurstellende sportieve seizoenstart daar een doorslaggevende rol bij speelt. Een moeilijk maar onvermijdelijk besluit. Zeker omdat Alfred Schreuder vanaf  2007 actief is voor FC Twente. Eerst als speler en vanaf 2009 als onderdeel van de Technische Staf. Schreuder hebben we leren kennen als een kundig en gedreven trainer en zeker in de periode als trainer heeft hij moeten werken onder hele moeilijke omstandigheden. Daarbij heeft Alfred Schreuder zich altijd loyaal getoond aan de club."

Alfred Schreuder ontslagen door FC Twente (Pro Shots/Ronald Bonestroo)
Alfred Schreuder ontslagen door FC Twente (Pro Shots/Ronald Bonestroo)