Weer levenslang voor leider Moslimbroeders

Het hoofd van de Moslimbroederschap, Mohammed Badie, is zaterdag in Egypte voor de zesde keer veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Ook andere hoge leiders van de islamitische organisatie kregen te horen dat ze de rest van hun leven achter de tralies zitten.

Badie moest zich verantwoorden voor een aanval op een politiebureau, waarbij in 2013 vijf doden vielen. Het was bepaald niet de eerste keer dat hij voor de rechtbank moest verschijnen. Zo werd Badie ook al twee keer ter dood veroordeeld.

Tijdens de zitting werden zo'n tweehonderd vonnissen uitgesproken. Meer dan zeventig mensen werden bij verstek veroordeeld tot levenslang. Nog eens 28 personen kregen tien jaar cel en 68 verdachten werden vrijgesproken. De aanklachten varieerden van moord tot het stelen van wapens en vandalisme.

Het komt vaker voor dat er honderden aanhangers van de Moslimbroederschap worden veroordeeld tot lange celstraffen of de doodstraf. Nadat president Mohamed Mursi was afgezet door het leger, werd de beweging aangewezen als terroristische organisatie.

Weer levenslang voor leider Moslimbroeders
Weer levenslang voor leider Moslimbroeders (Foto: ANP)