Shenmue 3-Kickstarter breekt opnieuw wereldrecord

Shenmue 3 heeft opnieuw een record verbrijzeld in de categorie fondsenwerving: ten tijde van schrijven staat de game op 5.981.962 dollar en is daarmee het hoogst gefinancierde computerspel in de geschiedenis van Kickstarter.

Eerder vandaag werd het record al verbroken, toen de teller de vijfenhalf miljoen passeerde. Hiermee stootte het de vorige recordhouder, Bloodstained: Ritual of the Night, van de troon. Tevens is Shenmue 3 ook meteen nummer drie in de categorie meeste crowdfunding voor een 'game', wat weer een apart genre is binnen Kickstarter. Daar is momenteel een kaartspel over exploderende kittens de koploper. 

Yu Suzuki heeft met Shenmue 3 echter nog meer doelstellingen. Zodra de 6 miljoen gepasseerd is, en dat gaat niet lang meer duren, zal 11 miljoen de volgende mijlpaal worden. Wanneer dat gehaald wordt, zal het gevechtssysteem van de game uitgebreid worden met 'geavanceerde vrije gevechten', volgens de Kickstarter-pagina.

Het team achter de game liet eerder vandaag weten dat er een nieuwe beloning beschikbaar komt voor geldschieters. Bij een pledge van 39 dollar wordt een set van Shenmue 3-wallpapers uitgereikt, alsmede een vermelding op de Shenmue 3-website. Uiteraard is dit bovenop de gift die je ontvangt bij een pledge van 29 dollar.