Ook synchroonteam naar finale Spelen Baku

Synchroonzwemsters Bregje en Noortje de Brouwer hebben er in Baku voor gezorgd dat de eerste Europese Spelen voor Nederland succesvol begonnen zijn. In de eerste competitie van het evenement, de kwalificatie voor de duetten, wist de tweeling zich bij de beste twaalf te voegen.

Een plek bij de toptwaalf was nodig voor plaatsing voor de finale. De zestienjarige zusjes uit Tilburg mochten van de twintig deelnemende duo's als voorlaatste het water in en dat deden ze uitstekend. Ze bleven weliswaar op grote afstand van de absolute top, maar de score van 77.3333 punten bleek goed voor de negende plek. Valeriya Filenkova en Daria Kulagina uit Rusland eisten met 89.2333 punten de eerste plek op.

De finale van de duetten zal maandag om 07.00 uur Nederlandse tijd gezwommen worden. Vrijdag staat om 12.30 uur de kwalificatie van de teamwedstrijd op het programma, waarin de zusjes De Brouwer het Nederlandse team zullen vertegenwoordigen. Die wedstrijd zal hier live te zien zijn.

Update 15.02 uur

Nadat de zusjes De Brouwer zich in het duet plaatsten voor de finale hebben ze dat met hun ploeggenoten ook in de teamwedstrijd gedaan. In het veld van dertien deelnemers - Oostenrijk haakte af vanwege het ongeluk met drie zwemsters donderdag - wisten de Nederlandse dames zich naar plek negen te zwemmen. Maandag komen ze om 15.00 uur Nederlandse tijd in actie in de finale, waar Rusland de absolute topfavoriet is.

 

Noortje en Bregje hebben net hun Groepsuitvoering gezwommen met een mooi resultaat. 76.000 punten. Voorlopige 9de plaats dus ook een finale plaats. Morgen zwemmen de dames de combo wedstrijd. Ook te volgen om 12.00 Nederlandse tijd! Hierbij het filmpje van de groeps uitvoering.

Posted by Nationaal Jeugd Duet on vrijdag 12 juni 2015