Wereldtoppers klaar voor eerste Europese Spelen

Met nog één dag tot het begin van de eerste Europese Spelen in Baku zijn vele wereldtoppers inmiddels klaar voor de strijd. Zo verschijnen er maar liefst 29 regerend olympisch kampioenen en vele andere medaillewinnaars op het strijdtoneel.

Vooral het kanovaren is bijzonder sterk bezet: op maar liefst zeven onderdelen komen de regerend kampioenen van de Olympische Spelen van 2012 aan de start. Daarbij zitten onder meer de Brit Ed McKeever, de Duitser Sebastian Brendel en de Oekraïner Yuriy Cheban, samen ook goed voor vele WK-medailles. 

De Nederlanders zullen concurrentie krijgen van de kampioenen. Zo moet taekwondoka Reshmie Oogink om goud te winnen afrekenen met Milica Mandic uit Servië en krijgt judoka Roy Meyer te maken met het Franse 'beest' Teddy Riner. De regerend olympisch kampioenen zijn verder te vinden bij het boogschieten, boksen, mountainbiken, schermen, turnen, schieten, taekwondo, triatlon en worstelen. 

Naast de regerend kampioenen zijn er in Baku nog zo'n dertig atleten die eerder al eens olympisch goud wonnen en nog ruim 150 andere sporters die olympische medailles in de prijzenkast hebben hangen. Van de ongeveer zesduizend deelnemers zijn er zo'n tweehonderd wereldkampioen in hun discipline.

De Europese Spelen gaan vrijdagochtend om 06.00 uur Nederlandse tijd van start en zullen 's avonds officieel geopend worden.