Sporters (15) gewond na aanrijding door bus bij Spelen Baku

Een dag voor het begin van de Europese Spelen in Baku zouden twee sporters zwaargewond zijn geraakt bij een busongeluk in of rond het atletendorp. Dat melden Oostenrijkse media donderdagochtend.

Bij het busongeval zouden drie Oostenrijkse synchroonzwemsters gewond zijn geraakt, waarvan twee ernstig. De twee zwaargewonden zijn volgens de eerste berichten al onderweg naar het ziekenhuis in Wenen. 

Even voor het bericht van de media meldde de organisatie van de Spelen op haar site al dat er 'een incident' plaatsgevonden had waar het medische team op moest reageren, met als gevolg dat drie niet nader genoemde sporters naar het ziekenhuis vervoerd werden.

De synchroonzwemsters, allemaal onder de 18 jaar, zouden vrijdagochtend als eerste sporters in actie komen op de Spelen. Opvallend aan het Oostenrijkse team is dat ze met Anna-Maria, Eirini-Marina en Vasiliki-Pagona Alexandrini een in Griekenland geboren drieling in het team hebben.

Update 12.47 uur

Het Oostenrijks Olympisch Comité heeft inmiddels gemeld dat de drie gewonde sporters tijdens een wandeling door het atletendorp zijn aangereden door een shuttlebusje. Het gaat om drie vijftienjarige synchroonzwemsters. Verena Breit is er het beste vanaf gekomen met een zwelling aan haar bovenbeen en is inmiddels weer terug in het atletendorp. Het zwaarst getroffen is Vanessa Spahinovic, die meerdere trauma's en botbreuken opgelopen heeft. Over haar toestand is verder nog niks bekend. Zij zal teruggevlogen worden met teamgenote Luna Prajer, die verwondingen aan het arm heeft overgehouden aan het ongeluk.