Need for Speed krijgt een reboot

Ghost Games, een studio van Electronic Arts, heeft vandaag de terugkeer aangekondigd van Need for Speed in een volledige reboot van deze franchise. Volgens EA speelt het spel in op de wensen van de fans en datgene waar Need for Speed voor staat: talloze aanpassingsmogelijkheden, een authentieke urban autocultuur, een nachtelijke open wereld en een realistisch en meeslepend verhaal.

"Need for Speed is een van de meest iconische namen in de gamewereld, en met deze reboot herstellen we het spel in ere", aldus Marcus Nilsson, Executive Producer bij Ghost Games. "We borduren voort op 20 jaar geschiedenis en nemen een jaar de tijd om dit spel uit te brengen: het spel dat we altijd al hebben willen maken. We luisteren naar de fans en leveren een product af dat tot de verbeelding zal spreken en de passie voor auto's en snelheid zal aanwakkeren."

Need for Speed wordt ondersteund door EA's eigen autocommunity Speedhunters (www.speedhunters.com) en laat je opgaan in een autocultuur met trends uit het verleden, het heden en de toekomst. Deze samenwerking, waarbij Speedhunters het onderzoek en de ontwikkeling van het spel voor zijn rekening neemt, zorgt voor meer authenticiteit en details in het spel. De eerste volledige trailer is te zien op 15 juni 2015. Need for Speed wordt in de herfst van 2015 wereldwijd uitgebracht op Origin voor de pc, het PlayStation 4 en Xbox One.