Opgewonden Pacquiao stelt fans gerust

Bokser Manny Pacquiao heeft in de aanloop naar het topduel met de favoriete Floyd Mayweather in Las Vegas zijn vele fans gerustgesteld. "Ik houd ervan om de underdog te zijn", verzekerde de 36-jarige Filipijn, die wereldtitels in acht verschillende gewichtsklassen veroverde. "Ik ben niet nerveus, ik voel me juist opgewonden. Ik heb zaterdag iets te bewijzen. En dat ga ik doen. Mijn focus en mijn killersinstinct zijn aanwezig. Dus mijn supporters hoeven zich geen zorgen te maken. Blijf rustig, ik ga het gevecht winnen."

Pacquiao houdt waarschijnlijk meer dan 100 miljoen dollar (circa 90 miljoen euro) over aan de tweekamp met Mayweather, die in 47 partijen nog ongeslagen is. De boksgage voor de 38-jarige Amerikaan wordt op ruim 120 miljoen dollar geschat.

Beide boksers ontliepen elkaar dinsdag in Las Vegas (lokale tijd) tijdens presentaties voor publiek en pers ('Grand Arrival'). "Hij had hier moeten zijn", sneerde Mayweather, die in de MGM Grand Garden Arena een grootse show verzorgde. "Dat was wel zo professioneel van hem geweest."