Ontsnapte gevangene na 55 jaar gepakt

In de Amerikaanse staat Florida is een man gearresteerd die ruim 55 jaar geleden was ontsnapt uit de gevangenis. De 79-jarige Frank Freshwaters, veroordeeld omdat hij iemand heeft doodgereden, had al die tijd een schuilnaam.

Freshwater komt oorspronkelijk uit de stad Akron in Ohio. In 1957 reed hij met zijn auto een voetganger dood. Hij kreeg een voorwaardelijke straf, maar omdat hij zich niet aan de voorwaarden hield, moest hij in 1959 alsnog de cel in. Nog hetzelfde jaar wist hij te ontsnappen.

In 1975 werd Freshwaters gearresteerd in West Virginia, maar de gouverneur wilde hem niet uitleveren aan Ohio. Daardoor kwam Freshwaters op vrije voeten en kon hij zich opnieuw verschuilen. Deze keer hield hij het een stuk langer vol.

Cold case
Freshwaters werd gevonden doordat een speciaal cold case-team in Ohio zich in de zaak verdiepte. Onder de naam William Cox woonde hij in de kustplaats Melbourne, in Florida. Hij heeft in verschillende staten gewoond, werkte als vrachtwagenchauffeur en woonde nu al zo'n 20 jaar in de regio Brevard County in Florida.

De bejaarde arrestant is overgebracht naar een gevangenis in de regio. Van daaruit wordt hij alsnog naar Ohio gebracht. Een paar weken geleden werd in Kentucky nog een 66-jarige man aangehouden die 39 jaar eerder in North Carolina uit de gevangenis was ontsnapt.