Santos leidt kampioen N.E.C. langs FC Oss, Sparta vernedert Roda JC

N.E.C. heeft drie dagen na het behalen van het kampioenschap in de Jupiler League opnieuw een feestje kunnen vieren. De ploeg van trainer Ruud Brood pakte maandag op bezoek bij FC Oss in blessuretijd de winst, dankzij Christian Santos: 1-2. De Venezolaanse international kopte de winnende treffer binnen, nadat hij eerder al voor de gelijkmaker had gezorgd. De Brabantse subtopper was vroeg op voorsprong gekomen door een eigen doelpunt van Tom Daemen.

N.E.C. had zich vrijdag met winst op Sparta Rotterdam (1-0) verzekerd van het kampioenschap en een terugkeer naar de eredivisie. De ploeg van Brood werd zaterdag uitgebreid gehuldigd in het centrum van Nijmegen. NEC hoopt dit seizoen nog de grens van honderd punten te kunnen doorbreken. Na de nipte winst in Oss staan de Nijmegenaren op 89 punten, met nog vijf wedstrijden te gaan.

Roda JC heeft maandag een beschamende nederlaag geleden tegen Sparta Rotterdam. De Limburgse degradant verloor op Het Kasteel met 6-0, nadat het bij rust al met 4-0 achterstond. Denis Mahmudov nam liefst drie van de zes doelpunten voor zijn rekening. Johan Voskamp maakte er twee, terwijl de Belg Pieter Nys de andere doelpuntenmaker was.

Roda blijft ondanks de zware verliespartij derde op de ranglijst, terwijl Sparta in de middenmoot blijft staan. Beide ploegen spelen ook geen rol van betekenis in de strijd om de vierde periodetitel.