N.E.C. Nijmegen kampioen van de Jupiler League

N.E.C. Nijmegen keert na een jaar afwezigheid terug in de Eredivisie. De club had thuis in het duel met Sparta Rotterdam aan één punt genoeg zeker te zijn van de titel. Met nog zeven duels te gaan was de voorsprong op nummer twee FC Eindhoven 21 punten. Het werden drie punten. 

Zoals gewoonlijk zijn kampioenswedstrijden niet om aan te gluren, zo ook in De Goffert vanavond. De eerste kans van de wedstrijd was voor Alireza Jahanbakhsh, maar schoot de bal over. Daarna was het aan de beurt voor Spartaan Paul Gladon. Hij dook vrij op voor doelman Joshua Smits. De spits van Sparta schoot echter zwak in, waardoor de N.E.C.-keeper redding kan brengen.

Het was 0-0 bij rust. Beide clubs kregen nog wat kansjes, maar echt gevaarlijk werd het niet. Voor N.E.C. niets aan de hand, immers een punt was genoeg. Ook bij Jong Ajax - FC Eindhoven was het nog 0-0 halverwege. 

Vier minuten in de tweede helft werd de ban gebroken. Christian Santos kopte de voorzet van Jahanbakhsh binnen en daarmee ging het voor het eerst los in De Goffert. 

De 1-0 van Santos. (Bron: Vine)

Het resterende deel van de tweede helft is slordig. Navarone Foor kreeg nog een goede kans op de 2-0, maar daar bleef het dan ook bij. N.E.C. is kampioen van de Jupiler League. 

Alle uitslagen speelronde 32

MVV Maastricht - Telstar 3-0 (1-0)
NEC - Sparta Rotterdam 1-0 (0-0)
Roda JC Kerkrade - Achilles '29 3-0 (1-0)
FC Volendam - Jong FC Twente 2-2 (1-2)
FC Emmen - Fortuna Sittard 3-2 (0-0)
VVV-Venlo - Jong PSV 0-2 (0-2)
Helmond Sport - De Graafschap 2-1 (2-1)
FC Oss - FC Den Bosch 2-1 (1-1)
Jong Ajax - FC Eindhoven 1-2 (0-0)
Almere City FC - RKC Waalwijk 2-3 (1-2)

De schaal is binnen voor N.E.C. (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)
De schaal is binnen voor N.E.C. (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)