Australië naar halve finales WK cricket

Australië heeft op het WK cricket de halve finales gehaald. De viervoudig wereldkampioen won in Adelaide met zes wickets van Pakistan.

Pakistan begon met batten en kwam tot totaal van 213 runs (49.5 overs all out), onder meer dankzij 41 runs van Haris Sohail. De Australische bowler Josh Hazlewood maakte indruk door vier wickets voor zijn rekening te nemen.

De Australiërs kenden weinig moeite om die score te halen en hadden de buit al na 33.5 overs binnen. Steven Smith (65 runs) en Shane Watson (64 runs) waren de uitblinkers. Het leek in het begin van de partij nog spannend te worden. Pakistan na elf overs al drie wickets had gepakt. Dit konden ze echter niet doorzetten, in het resterende deel van de wedstrijd ging nog slechts één man uit. 

Australië haalde voor de zevende keer in elf WK-edities de halve finales. De ploeg leed nog nooit een nederlaag in de halve eindstrijd van een WK. Donderdag is India de volgende opponent van de Australiërs. Zaterdag is de laatste kwartfinale Nieuw-Zeeland speelt tegen West Indies.