Nikkei sluit week hoger af

De effectenbeurs in Tokio is vrijdag met een kleine winst gesloten. Beleggers deden het rustig aan na de recente sterke opmars en namen voor het weekeinde geen grote posities meer in. De Nikkei eindigde 0,4 procent hoger op 19.560,22 punten. De Japanse hoofdindex won deze week 1,5 procent.

Internetbedrijf Yahoo Japan klom 6,3 procent na aankondiging van plannen om het dividend te verhogen. Nintendo daalde bijna 7 procent door winstnemingen. Het aandeel van de Japanse computerspelletjesmaker steeg in de afgelopen twee handelsdagen met bijna 36 procent na de bekendmaking games te gaan ontwikkelen voor mobiele telefoons.

De andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien na de weinig inspirerende handelssessie op Wall Street. De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,3 procent, terwijl de Chinese Shanghai Composite 1,1 procent steeg onder aanvoering van de Chinese bankaandelen. In Sydney kreeg de All Ordinaries er 0,4 procent bij. De Kospi in Seoul eindigde nagenoeg vlak.