Van Gerwen naar achtste finales op UK Open

Darter Michael van Gerwen heeft zich in het Britse Minehead geplaatst voor de vijfde ronde van de UK Open. De Brabander gaf van te voren aan een lichte blessure op te hebben gelopen tijdens zijn vorige treffen, desalniettemin versloeg de nummer één van de wereld een sterk spelende Paul Hogan: 9-4.

"Ik voel het nog steeds in mijn arm, maar het beïnvloedt mijn spel gelukkig niet. Ik kon goed spelen en dat was ook wel nodig tegen Paul. Hij speelde zijn beste partij ooit voor de camera's", aldus Mighty Mike. Peter Wright, volledig in het oranje gehuld, trad op het hoofdpodium aan tegen Raymond van Barneveld. Barney, gisteren briljant tegen Adrian Lewis (9-3), was vandaag geen schaduw van zichzelf en kreeg van Snakebite een pak slaag: 1-9.

Op de kleinere podia hadden de overige Nederlanders wisselend succes. Vincent van der Voort en Jan Dekker zegevierden beide met 9-4 tegen respectievelijk Wes Newton en Ronnie Baxter, Jelle Klaasen legde het af tegen Andrew Gilding. Onze zuiderbuur Kim Huybrechts vocht zich tegen Andy Hamilton knap terug van 4-8 achterstand naar een 9-8 overwinning.

Uitslagen ronde 4:    
Michael van Gerwen 9-4 Paul Hogan
Raymond van Barneveld  1-9 Peter Wright
Vincent van der Voort 9-4 Wes Newton
Jan Dekker 9-4 Ronnie Baxter
Jelle Klaasen  5-9 Andrew Gilding
Kim Huybrechts  9-8 Andy Hamilton
Mensur Suljovic 9-4 Josh Payne
Phil Taylor  9-3 David Pallett
Robert Thornton 8-9 Eddie Dootson
Stephen Bunting 9-6 Dave Chisnall
James Wade 9-4 Nathan Aspinall