Nieuw Alien-vervolg negeert derde en vierde film

Neill Blomkamp gaat voor zijn Alien-vervolg het bestaan van Alien 3 en Alien: Resurrection negeren. Dit meldde hij tijdens een persgesprek over zijn nieuwe film Chappie.

"Ik wil dat deze film voelt als een broertje of zusje van Aliens," verklaarde Blomkamp tegenover Sky Movies. "Dus het is Alien, dan Aliens en daarna deze film."

Over de film is nog niet veel bekend qua inhoud, behalve dat Sigourney Weaver opnieuw haal rol van Ellen Ripley zal vertolken. "Ik zou Ripley wel eens uit het ronddolen in de ruimte willen halen en haar een passend einde willen geven voor wat een geweldig verhaal is," meldde zij. De derde en vierde films uit wat marketeers ook wel de Alien quadrilogy noemen werden over het algemeen minder goed ontvangen dan de eerste twee.

Weaver is vanaf volgende week te zien in Blomkamps Chappie, naast Dev Patel, Sharlto Copley en Hugh Jackman.

Update: inmiddels hebben vele media zich gebogen over Blomkamps uitspraken over zijn plannen voor de vijfde Alien-film. In latere gesprekken in dezelfde Chappie-perstoer werd hem gevraagd iets meer te melden over zijn plan om Alien 3 en Resurrection uit de continuïteit te wissen, waarop de regisseur nuancerend reageerde

"Mijn favorieten zijn de eerste twee films, dus ik wil een film maken die verbonden is met Alien en Aliens. Dat is mijn doel. Ik probeer niet Alien 3 en Alien Resurrection ongedaan te maken, ik wil het gewoon verbinden met Alien 1 en 2," zo meldt Movieweb in een citaat van de regisseur.

Intussen analyseert Indiewire de keuzes van de Zuid-Afrikaan door toe te lichten dat het personage van Michael Biehn, dat volgens concepttekeningen in Blomkamps film zou verschijnen, in Alien 3 overleden was. Het personage terugbrengen zou kunnen betekenen dat Blomkamp moet kiezen voor een alternatieve tijdlijn of universum.

Wat de precieze invulling van de film ook wordt, ongetwijfeld zal hier de komende weken en maanden nog aardig wat over gediscussieerd worden.