Neil Blomkamp maakt nieuwe Alien-film

Regisseur Neil Blomkamp gaat voor studio 20th Century Fox een nieuwe Alien-film maken. Dat schrijft filmvakblad Variety donderdag.

Het project staat helemaal los van Prometheus 2, het vervolg op de prequel die regisseur Ridley Scott aan het maken is. Scott was in 1979 ook verantwoordelijk voor de allereerste Alien-film. Het was in een eerder stadium de bedoeling dat actrice Sigourney Weaver, die in de vorige vier Alien-delen de hoofdrol speelde, ook terugkeert in Alien 5. Maar het is onduidelijk of dat nog steeds het geval is.

De 35-jarige Zuid-Afrikaan Blomkamp brak de afgelopen jaren door met sf-films als District 9 en Elysium. De eerste Alien-film stamt uit 1979 en wordt gezien als een mijlpaal in het sf-genre. De film vertelt over een goederenschip in de ruimte dat plotseling een reddingsoperatie op een onbekende planeet moet uitvoeren. De designs van de Zwitserse kunstenaar H.R. Giger die in de film zijn gebruikt, werden bekroond met een Oscar en er volgden tot nu toe drie sequels.

Het superieure tweede deel Aliens van regisseur James Cameron is op 15 april weer eenmalig op groot doek te zien tijdens Egzotik, de filmclub van regisseur Martin Koolhoven en Eye-programmeur Ronald Simons. Hier zijn nog een paar kaarten voor beschikbaar.