Atlete Schippers wint verspringen bij NK indoor

Dafne Schippers is de NK indoor in Omnisport Apeldoorn zaterdag goed begonnen. De 22-jarige atlete van Hellas Utrecht won voor de vierde keer in haar loopbaan het verspringen. Een sprong van 6,48 meter was voldoende voor het goud.

Het zilver ging verrassend naar Nadine Visser. Zij verbeterde haar persoonlijke topprestatie met liefst 38 centimeter naar 6,40. Visser (20) kwam al in haar eerste poging tot die afstand en stapte na drie sprongen uit de wedstrijd. Schippers sprong pas in haar vijfde poging voorbij die afstand. Brons was er voor Valentine Kortbeek met 6,01.

Douwe Amels blijft voorlopig het hoogspringen in eigen land domineren. De 23-jarige geboren Fries pakte zaterdag alweer zijn vijfde nationale indoortitel. Amels ging als enige over 2,12 meter en bleef daarmee de concurrentie voor.

Amels was niet geheel tevreden over zijn prestatie in het Omnisport in Apeldoorn. "Dit is de laagste hoogte waarmee ik Nederlands kampioen word", aldus de kampioen, die niet over 2,15 kwam. "Niet wat ik had gewild. Er zat wel meer in vandaag, maar het loopt nog niet dit seizoen. Ik had gehoopt richting mijn pr (2,23) te gaan, maar ik moet concluderen dat ik daar nog niet klaar voor ben."

Dion van Kessel won het zilver. Hij ging over 2,09. Dave Brandhoff pakte de bronzen medaille met een geslaagde sprong over 2,05 meter.