Balotelli eindelijk goud waard voor Liverpool, Fer scoort voor QPR

In een qua amusementswaarde hoogstaande wedstrijd kwam Tottenham Hotspur twee keer terug van een achterstand. Zeven minuten voor tijd besliste invaller Balotelli het duel: 3-2.

In een wervelende eerste helft, waarbij het spel op en neer golfde, was Liverpool in de openingsfase de betere partij. De thuisploeg kreeg kansen via onder meer Sturridge, die voor het eerst sinds augustus weer in de basisformatie begon. Sterling kampte met een voetblessure, waardoor de 19-jarige Ibe mocht beginnen.

Na een kwartier kwam de ploeg van Rodgers op voorsprong doordat Markovic zijn eerste competitiegoal voor Liverpool maakte. Het schot van de middenvelder leek houdbaar, maar de diagonale inzet was te machtig voor Lloris. De Franse doelman zag er niet goed uit, wat de thuisploeg de voorsprong opleverde.

Een klein kwartier later was het al weer gelijk. Tottenham Hotspur beloonde zichzelf met een goal na een sterke periode. Wie anders dan Harry Kane maakte de goal. De spits haalde in het zestienmetergebied uit, Mignolet moest vissen, 1-1. Het was voor Kane zijn dertiende goal in deze competitie.

Ballotelli voorafgaand de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. (PRO SHOTS/Action Images)

In de 53e minuut kwam Liverpool weer op voorsprong. Op aangeven van de grensrechter werd een overtreding van Rose op Sturridge met een penalty bestraft. Gerrard faalde niet vanaf de stip en zette Liverpool op 2-1. Weer toonde Tottenham veerkracht. Nauwelijks tien minuten later maakte Dembele de gelijkmaker, nadat de bal via Eriksen en Kane bij de Belg terecht kwam.

Zeven minuten voor tijd gebeurde wat weinigen verwacht zullen hebben. Invaller Mario Balotelli tikte een voorzet van Lallana binnen voor de 3-2. Het was zijn eerste competitiedoelpunt voor Liverpool. Daardoor is Liverpool Tottenham Hotspur tot op een punt genaderd, en doet de ploeg van Rodgers nog altijd mee om Champions League-voetbal.

Arsenal heeft de wedstrijd tegen nummer laatst Leicester City met een nipte overwinning afgesloten (2-1). Voor de rust leverde de ploeg van Arsène Wenger een goede basis.

Arsenal speelde in de eerste helft allerminst als een ploeg die dit seizoen graag Champions League-voetbal wil bereiken. De Londenaren kwamen desondanks al vroeg op een veilige voorsprong. Voor de rust stond het 2-0 in het voordeel van de Gunners.

Leicester City was voor de rust zeker niet slecht, maar liet Laurent Koscielny wel erg makkelijk lopen bij het maken van de 0-1. Ook bij de treffer van Theo Walcott, vlak voor de rust, konden vraagtekens worden gezet. De vlugge aanvaller profiteerde van een rebound, die ontstond nadat een schot van Mesut Özil nog knap was gepareerd. Arsenal rook bloed, maar Leicester City had geluk dat de rust al een paar minuten later was aangebroken.

Ook Arsenal liet zich in de wedstrijd van een negatieve defensieve kant zien. Doelpuntmaker Koscielny ging in de fout, waarna Andrej Kramaric profiteerde. De aanvaller schoot laag binnen. Daarmee was de hoop voor Leicester min of meer terug.

De ploeg poogde in de slotfase van de wedstrijd met alle macht een punt uit de strijd te slepen, maar ook drie wissels mochten niet baten. Leicester startte met drie aanvallers aan een slotoffensief. Dat leverde niets op, waardoor de club hekkensluiter van de Premier League blijft.

Queens Park Rangers is eindelijk af van de gehate laatste drie plekken in de Engelse Premier League. Met dank aan de scorende Leroy Fer. De verschillen in de onderste regionen van de Premier League zijn klein. Voor Queens Park Rangers was het dan ook wachten op de bevrijdende drie punten om de degradatiezone vaarwel te zeggen. Sunderland werd het gewillige slachtoffer (0-2).

Al voor de rust had QPR de buit min of meer binnen. In de zeventiende minuut was het Fer die de score opende voor de Rangers. De Nederlandse middenvelder kopte in het strafschopgebied onhoudbaar raak voor zijn Engelse werkgever. In de blessureitjd van de eerste helft zette Bobby Zamora de 0-2 op het scorebord. De aanvaller schoot vanaf het randje van de zestien meter uitstekend binnen. Net als bij de goal van Fer was het Matt Philips met de aangever.

QPR geloofde het in de tweede helft wel. De ploeg domineerde in periodes als het ging om balbezit. Niet heel verrassend creëerde de ploeg amper meer gevaar, zolang de voorsprong met twee doelpunten maar op het scorebord bleef staan.