Homo-conducteur bewusteloos geslagen

Het was gelukkig enige tijd geleden dat er een groot incident rondom homogerelateerd geweld in Nederland voorgekomen is. Helaas hebben we weer een eikel te pakken die zo onzeker is dat geweld hem de enige oplossing leek. In Eindhoven is vandaag een conducteur bewusteloos geslagen om zijn geaardheid.

Toen de Haagse conducteur de aankomst in Eindhoven om wilde roepen, werd hij plots keihard op het achterhoofd geslagen, begeleid door de fraaie uitspraak 'vieze flikker'. In een reflex wist hij zichzelf in veiligheid te stellen, in het conducteurshok, om daar vervolgens minutenlang bewusteloos te zijn geweest.

Het wie of waarom van deze daad is niet bekend. De conducteur zelf vermoedt dat het om zijn geaardheid gaat en geeft aan dat het nou eenmaal te zien is, zelfs in zijn uniform. Verder zegt hij dat er geen andere reden kan zijn: "Geen confrontaties, geen zwartrijders, geen vervelende reizigers. Er was niets wat gedurende de treinreis enige aanleiding zou hebben kunnen geven voor de gewelddadige aanval."

Er is aangifte gedaan en een onderzoek is gaande. Het is te hopen dat de dader snel gepakt wordt.