'Verdrievoudiging winst voor Nintendo dit jaar verwacht'

Nintendo heeft het niet gemakkelijk gehad aan het begin van 2014. De lancering van de Wii U verliep stroef en veel bekende ontwikkelaars wilden hun games niet op de Wii U uitbrengen, uit angst voor slechte verkoopcijfers. Bovendien stond de Wii U er tussen al het consolegeweld van de Xbox One en de PlayStation 4 er maar een beetje verloren bij. Maar Nintendo maakte een inhaalslag en lijkt nu de lachende derde te worden aan het einde van het jaar. Persbureau Bloomberg voorspelt namelijk dat Nintendo een verdrievoudiging van de winst kan verwachten ten opzichte van vorig jaar.

Volgens Bloomberg is dit succes voornamelijk te wijten aan Mario Kart 8, dat een hit was bij het publiek en veel lovende kritieken kreeg van de pers. Ook de release van Super Smash Bros. for Wii U en in mindere mate Hyrule Warriors heeft Nintendo geen windeieren gelegd. Maar de grootste klapper lijken toch de Amiibo-figurines te zijn, figuren van bekende Nintendo-personages die gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld Super Smash Bros. for Wii U. Nintendo heeft alleen al in de Verenigde Staten meer dan 1 miljard dollar omzet gemaakt met de verkoop van de figuurtjes.

Met dank aan deze populaire titels verwacht Bloomberg dat er ongeveer 3.6 miljoen Wii U-systemen dit jaar verkocht gaan worden, bijna 50 procent van het aantal verkochte systemen. Als de voorspellingen uitkomen, kan Nintendo een winst van 300 procent verwachten ten opzichte van 2013, wat overeenkomt met bijna 37 miljard yen (ongeveer 228 miljoen euro).

'Verdrievoudiging winst voor Nintendo dit jaar verwacht'
'Verdrievoudiging winst voor Nintendo dit jaar verwacht'