Zelda en Starfox komen uit in 2015 voor Wii U

Tijdens The Game Awards vannacht werden er nieuwe beelden getoond van Zelda voor Wii U door Shigeru Miyamoto en Eiji Aonuma. Hierbij bevestigden ze dat het spel in 2015 uitkomt.

De twee laten eerst zien hoe groot de nieuwe wereld is voor deze Zelda. Door een map op de Wii U GamePad blijf je overzicht houden, zeker omdat je kunt markeren waar je naar toe wil. Natuurlijk kun je te voet reizen, maar omdat de afstanden wel erg groot zijn kun je ook met een zeil door de lucht zweven of Epona het paard gebruiken. Epona is een stuk slimmer geworden. Je hoeft haar amper te besturen en het paard zal niet tegen bomen aan botsen, want zeg nou zelf, hoeveel paarden doen dat uit zichzelf? Hierdoor kun je jezelf meer focussen om bijvoorbeeld te vechten op het paard, of te mikken met je boog. Je kunt ook van het paard af springen en in slowmotion je pijl en boog gebruiken om een vijand te verrassen.

De grote verrassing op het eind: Shigeru Miyamoto zorgt ervoor dat er een nieuwe Starfox gaat verschijnen, voordat deze nieuwe Zelda uitkomt. En weer daarvoor komt de remake van The Legend of Zelda: Majora's Mask voor 3DS uit. Concrete releasedata zijn niet genoemd, maar Nintendo heeft in ieder geval twee veelgevraagde titels voor Wii U in het verschiet voor 2015.