Moszkowicz ontkent lening bij oud-cliŽnt

Voormalig strafpleiter Bram Moszkowicz ontkent dat zijn voormalig cliënt Donald G., een bekende in de Amsterdamse onderwereld, geld van hem tegoed heeft. G. zou de oud-advocaat 35.000 euro hebben geleend. Hij wil dat bedrag nu terughebben.

In het tv-programma RTL Boulevard zei Moszkowicz dat hij geen lening heeft bij Donald G. Hij gaat via zijn advocaat Herman Loonstein verzet aantekenen tegen de claim.

Dat gaat Moszkowicz ook doen tegen de claim van zijn voormalig advocaat Gabriël Meijers, die Moszkowicz in diens tuchtzaken heeft bijgestaan. Meijers zegt nog vijftienduizend euro aan onbetaalde rekeningen heeft uitstaan bij Moszkowicz.

Moszkowicz stelde dat Meijers weet dat hij geen cent zou krijgen bij een eventuele veiling. Alles gaat direct naar de fiscus. Moszkowicz denkt dan ook dat Meijers hem voor schut wil zetten. "Ik heb een heleboel fouten in mijn leven gemaakt. En een van mijn grootste fouten was het in de arm nemen van deze man." Moszkowicz zou Meijers in het verleden in moeilijke tijden ook hebben geholpen, en alleen al om die reden heeft hij geen recht op advocaatskosten, vindt de voormalig strafpleiter.

Moszkowicz zei verder een zware week achter de rug te hebben. "Je denkt: wanneer houdt het op? Het was geen fijne week." Toch zit hij er niet doorheen, vertelde hij. "Ik relativeer alles. Ik vind het jammer dat ik nu hier op deze manier zit, laat dat duidelijk zijn. Maar wat me echt raakt is mijn directe omgeving." Volgens Moszkowicz lezen zijn naasten namelijk 'de rotzooi' op internet.

Dat Gordon nu bereid is de vijftienduizend euro te betalen die Meijer nog van hem krijgt, noemt de oud-advocaat 'ontroerend' en 'bijzonder'. "Hij doet dit puur omdat hij me een warm hart toedraagt."

Over de driehonderdduizend euro die hij de Belastingdienst is verschuldigd, zegt Moszkowicz dat hij fouten in zijn leven heeft gemaakt."En je vraagt je af hoe je in deze situatie terecht bent gekomen. Twee jaar geleden viel mijn inkomen weg maar de kosten bleven hetzelfde. Omdat ik wel aan de verplichtingen van de fiscus wil voldoen kom ik nu in de financiële problemen."