Eerste trailer voor Jurassic World is losgebroken

De niet in alle delen even sterke, maar over het algemeen prima vermakelijke trilogie van Jurassic Park-films staat al een tijdje op de nominatie om uitgebreid te worden met een vierde deel. Volgend jaar is het zover: dan verschijnt Jurassic World, veertien jaar na Jurassic Park 3.

Jurassic World is, net als het befaamde Park, een attractie met dinosaurussen. De film laat zien hoe het uiteindelijk tóch is gelukt een safari- en attractiepark in te richten met zelfgekweekte dinosaurussen. Het park trekt drommen bezoekers en het lijkt allemaal prima te verlopen. Totdat wetenschappers van het park zelf aan het knutselen gaan en een nieuwe dinosaurussoort genetisch in elkaar sleutelen. Het beest ontsnapt en zorgt voor de nodige problemen.

Jurassic World wordt geproduceerd door Steven Spielberg en geregisseerd door Colin Trevorrow, die ook meeschreef aan het scenario. Chris Pratt neemt de rol van de belangrijkste mens op zich, en wordt vergezeld door Bryce Dallas Howard, Judy Greer en Jake Johnson. De film verschijnt op 11 juni in de bioscoop.