Arsenal onterecht onderuit tegen Man. United

Arsenal heeft in eigen huis onterecht verloren van Manchester United. Na een gelukkige openingstreffer winnen Louis van Gaal en zijn ploeg eindelijk weer eens een uitwedstrijd; 1-2

Het gaat Arsenal en Manchester United nog niet voor de wind dit seizoen. Beide ploegen staan niet in de top vier, waar zij daar in de vorige seizoenen toch vaste klanten waren. Zowel the Gunners als the Red Devils hebben problemen in de verdedigingen, waardoor er te veel doelpunten geïncasseerd worden. Louis van Gaal begon met veel jonge talenten in de achterhoede vanwege de overvolle ziekenboeg. Met een Alexis Sánchez in vorm en een gehavend elftal vreesde de Nederlandse keuzeheer het ergste. Er werd daarom opnieuw met de succesformatie 5-3-2 van het WK gespeeld.

De behoudende opstelling was terug te zien in het spel van United. Het loerde op de counter waardoor het Arsenal liet voetballen. De thuisploeg combineerde goed en had het betere van het spel. In het eerste kwartier hadden the GUnners al enkele grote kansen gehad, maar bleef United door een goed spelende David de Gea in de wedstrijd. Met name zijn redding op een poging van Jack Wilshere van een meter of zes was grote klasse. Echter had Wilshere zijn ploeg op voorsprong moeten zetten, maar Arsenal liet de kop niet hangen na de gemiste kansen.

De moed zonk Van Gaal na een kleine twintig minuten wel in de schoenen. Op voorhand was het voor de oefenmeester al puzzelen om zijn defensie samen te stellen, maar na het uitvallen van Luke Shaw zat de succescoach met de handen in het haar. Shaw had te veel last van zijn enkel en kon niet meer verder. Aanvaller Ashley Young werd daarom van de bank gestuurd om op linksback te gaan spelen. Met twee veredelde aanvallers op de links- en rechts achter positie bleef het tegenhouden voor de bezoekers. Bij rust stond de brilscore echter nog altijd op het scorebord, dus konden de bezoekers blijven hopen op een resultaat.

Ook in de tweede helft was de ploeg van Arsène Wenger de betere ploeg. Via Danny Welbeck zorgde het snel voor gevaar, maar opnieuw was het de Spaanse doelman De Gea die Van Gaal en zijn ploeg in leven hield. Echter bleef United maar achteruit lopen waardoor Arsenal bloed rook. Niet veel later kreeg Wenger echter ook een tegenslag te verwerken. Jack Wilshere werd door McNair hard geraakt op de enkel, die na wat strompelen toch vervangen moest worden.

Niet veel later kreeg Arsenal opnieuw een zware tegenslag te verwerken. Doelman Wojciech Szczesny kwam in botsing met Kierran Gibbs bij een voorzet waardoor hij niet meer op kon staan. Valencia kon daarom in tweede instantie inschieten, waarna de bal nog via Gibbs in eigen goal belandde; 0-1. Totaal tegen de verhoudingen in kwamen the Red Devils op voorsprong, en moest ook nog eens doelman Szczesny het veld verlaten door een blessure.

Arsenal zette in het laatste kwartier nog alles op alles. Olivier Giroud maakte zijn rentree na een maandelange blessure. De Fransman moest gaan zorgen voor extra kopkracht in de voorhoede, maar United gooide de defensie potdicht. Iedereen trok zich terug op eigen helft, waarna iedere Arsenal speler op de helft van de bezoekers speelde.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd viel ook nog de nagel aan de doodskist. Doordat iedereen van Arsenal op de helft van Manchester United stond, vielen er gaten in de verdediging. Di Maria en Wayne Rooney braken met zijn tweeën uit en aanvoerder Rooney mocht de trekker overhalen; 0-2.

Diep in de blessuretijd deed Arsenal nog wat terug. Olivier Giroud schoot vanaf de rand van de zestien hard in waardoor De Gea kansloos was; 1-2. Het mocht echter niet meer baten voor het ongelukkige Arsenal. Ondanks dat Van Gaal en zijn ploeg het mindere van het spel hadden, wint het voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd. De Red Devils klimmen daarom naar de vierde plaats, en drukken Wenger en zijn Arsenal verder de zorgen in.