Forse omzetstijging voor webwinkel Alibaba

Alibaba heeft zijn eerste kwartaal als beursgenoteerde onderneming met een stevige omzetstijging afgesloten. De Chinese webwinkel zag de omzet in het voorgaande kwartaal met 53,7 procent toenemen naar 2,74 miljard dollar (2,2 miljard euro). Dat meldde het bedrijf dinsdag.

Daarmee presteerde Alibaba beter dan door Reuters gepolste analisten hadden verwacht. Zij gingen op voorhand uit van een omzet van 2,61 miljard dollar. De omzet steeg doordat Alibaba in China 49 procent meer verkocht doordat het aantal klanten met 52 groeide naar 307 miljoen. De Chinese retailtak was goed voor bijna 76 procent van de totale omzet.

Hoewel de nettowinst daalde met 38,6 procent naar 494 miljoen dollar, steeg de operationele winst met 15,5 procent in het derde kwartaal. Onder de streep hield Alibaba minder over omdat het bedrijf meer belasting betaalde en moest afschrijven op immateriële vaste activa.

De beursgang van Alibaba, in september in New York, ging de boeken in als de grootste ooit. Het bedrijf haalde ruim 25 miljard dollar op.