'Slachtoffer' Cosby doet verhaal in Boulevard

Barbara Bowman is in de jaren tachtig seksueel misbruikt door Bill Cosby, zo vertelt ze aan RTL Boulevard. De Amerikaanse komiek zou haar jarenlang hebben misbruikt, gedrogeerd en verkracht. "Hij is een roofdier."

Barbara kwam op 13-jarige leeftijd voor het eerst in contact met Cosby. Ze wilde graag een rolletje in The Cosby Show. Dat ging niet door, maar een paar jaar later werd ze gebeld voor een privé-auditie voor de nu 77-jarige acteur. In een lege danszaal zou ze verkracht zijn. Het misbruik zou jarenlang door zijn gegaan.

"Ik wist niet dat het zo groot zou worden. Ik ben blij dat de hele wereld het nu weet", aldus Bowman. "Hij heeft een ziekelijke verslaving en hij heeft professionele hulp nodig. Ik heb 20 jaar in angst, schaamte en duisternis geleefd."

Maar die tijd is nu voorbij. "Ik doe het alleen om de publiek op de hoogte te brengen en om deze man te laten boeten voor zijn daden." Bowman is dan ook niet uit op geld. "Het is uitgesloten dat ik ooit maar een cent aanneem van deze man."

Bowman besluit: "Ik weet dat ik lang niet de enige ben." Er zouden minstens 16 vrouwen zijn die zijn misbruikt door Cosby.

'Slachtoffer' Cosby doet verhaal in Boulevard
'Slachtoffer' Cosby doet verhaal in Boulevard (Foto: ANP)