Woede om gekleurde Pieten bij Kruidvat

Op het forum uit men zijn woede jegens Kruidvat. In de drogisterij is geen enkele Zwart Piet van chocola meer te vinden. De winkel heeft Zwarte Piet namelijk vervangen door een gekleurde Piet.

FOK!ster mapima keek gisteren vreemd op toen ze een Leidse vestiging van Kruidvat bezocht. Gele, rode, groene en blauwe Pieten keken haar lachend aan. Evenals vele chocolade Sinterklazen, waarvan een haar met de nek aankeek.

"WTF????", uit de FOK!ster haar woede. "Wij eisen toch ook niet van andere mensen dat zij hun feesten zo aanpassen dat ze helemaal politiek correct zijn en leuk voor ieder kind??? Tevens vind ik dit voedselverspilling want die gekleurde Pieten worden toch bijna niet verkocht en dan zit je daar met allemaal chocola die je weg moet gooien."

Wat dat laatste betreft, heeft ze wel een punt. Van de complete doos gekleurde Pieten is er slechts eentje verkocht. In hetzelfde topic gaan nu stemmen op om de gekleurde Pieten expres kapot te maken.

Update 14.30 uur:
Niet alleen op FOK!, maar overal op internet regent het klachten over de gekleurde kutpieten. Zo geeft een vaste klant op klacht.nl aan voortaan voor de drogisterijspulletjes naar een concurrent te gaan.

Ook op Facebook is de politiek correcte actie inmiddels opgevallen. "Gezien in Eindhoven bij Kruidvat: gekleurde Pieten. He, moeten we nu ook Kruidvat gaan boycotten??? Gewoon zwarte piet is goed genoeg voor ons!!!!"klaagt een muts op de Facebook-pagina van Kruidvat.

De maandverband- en tandpastaboer heeft daar inmiddels een officiële reactie gegeven. "Hoi Mieke, uiteraard volgen ook wij de ontwikkelingen rondom deze maatschappelijke discussie", klinkt het. "We bieden Piet in verschillende uitvoeringen aan. Net als voorgaande jaren maakt Zwarte Piet dan ook nog steeds deel uit van ons assortiment. Je vindt hem als chocolade figuur in een netje, maar ook op stickervellen, in knutselboeken, op bekers, servetten en tafelkleden. Bedankt dat je je mening met ons hebt gedeeld, we nemen deze mee!"

 

gekleurde pietenDe gekleurde Pieten bij de Kruidvat...